x

 

KONVERENTS: VÄRBAMISTRENDID 2019

Värsked ideed, uued praktikad

ETTEKANDED

 

Osalejatele on saadaval ka konverentsi salvestus.

Ettekanded on saadaval üritusel osalejatele ja Profipaketi kasutajatele. Alla laadimiseks logige palun veebilehele sisse. 



I OSA. Trendid tööturul ja värbamises

 

Ränne, tööturg ja lõimumine
Tiit Tammaru, Tartu Ülikooli linna- ja rahvastikugeograafia professor

Laadi alla .pdf

 


Millised on trendid värbamises? 

Värske tööandjate küsitluse tulemuste tutvustus
Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht

Laadi alla .pdf

 


II OSA. Värsked ideed värbamisel

 

Kas värvata inimene või robot?
Kristjan Korjus, Starship Technologies andmeteaduse juht

Laadi alla .pdf

 

 

Aga kui värvata välismaalt?
Triin Visnapuu-Sepp, Work in Estonia programmijuht

Laadi alla .pdf

 

 

III OSA. Uued teooriad ja praktikad värbamisel

 

Kuidas on muutunud kandideerija ootused ja käitumine?
Liina Randmann, TalTechi Ärikorralduse instituudi lektor

Laadi alla .pdf

 

 

Kuidas Sellit müügitalente värbab ja arendab?
Tarmo Tamm, Selliti tegevjuht

Laadi alla .pdf

 

 

Mida peab personalitöötaja teadma tööandja videotest?
Andreas Unt, tööandja turundus- ja värbamisagentuuri Brandem videoturundaja 

Laadi alla .pdf

 

 



ESINEJAD

 

 

Tiit Tammaru

Tiit Tammaru on geograaf, Tartu Ülikooli linna- ja rahvastikugeograafia professor ning Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik. Tiit Tammaru on põhjalikult tegelenud inimeste rände, mobiilsuse ja linnastumise küsimustega. Eesti inimarengu aruande „Eesti rändeajastul“ peatoimetajana on Tiit Tammaru kirjutanud, et Eesti kolm peamist väljakutset on rändesõltuvusega toimetulemine, hargmaisusega kohanemine ja ühiskonna sidususe suurendamine. Oma ettekandes räägib ta rahvastikurändest ning rändega seotud väljakutsetest Eesti jaoks tööturu ja lõimumise vaatenurgast.


 

Kadri veeb

Kadri Seeder on hariduselt sotsioloog ja tegeleb tööturu ja palkade analüüsimisega Palgainfo Agentuuris. Kadri on juhtinud erinevaid tööhõive projekte, sh riskirühmade tööturule toomine, kaugtöö rakendamine jms. Kadri on töötanud erasektoris personalitöö valdkonnas ning ettevõtlusorganisatsioonides. Palgainfo Agentuur küsitleb tööandjaid ja töötajaid kaks korda aastas ning üks küsitluste teema on ka tööturukäitumine – kuidas töötajad teevad töökoha vahetamise otsuseid ja millised on nende kandideerimise kogemused, kui aktiivsed on tööandjad tööturul ja millised on värbamispraktikad.

 


Kristjan Korjus

Kristjan Korjus on arvutiteadlane ja tehisintellekti ekspert. Oma doktoritöös pakkus ta välja uue meetodi masinõppe andmete efektiivsemaks kasutamiseks. Ta on ka üks „Matemaatika õhtuõpiku“ kaasautoritest. Ettevõttes Starship Technologies õpetab Kristjan pakiroboteid tarkadeks ja viisakateks masinateks. Tema töö tähtis osa on ka juhtimine, kus suur väljakutse on inimeste leidmine ja palkamine. Inimeste valikul on Kristjani meelest keskmisest hindest olulisem see, kas oled ehitanud hobi korras näiteks roboti ja näed maailma laiemalt.

 


Triin Visnapuu Sepp

Triin Visnapuu-Sepp on Eestit välisspetsialistidele tutvustanud üle kolme aasta. Work in Estonia meeskond töötab Eesti ettevõtete heaks, aidates leida ja hoida erakordsete oskustega inimesi kogu maailmast ning püüdes lihtsustada nende Eesti eluga kohanemist. Viimane suurem samm selle nimel oli Rahvusvahelise Maja avamine Ülemiste linnakus möödunud aasta novembris. Koostöös mitmete riigiasutuste ning AS-iga Mainor loodi kõik-ühes-põhimõttel teenuskeskus välisspetsialistidele, tööandjatele ning Eestisse naasvatele kaasmaalastele. Oma ettekandes räägib Triin, kus asub globaalses talentidejahis Eesti ning kuidas saame kõik üheskoos tagada, et Eestis oleks hea elada ja töötada.

 


Liina Randmann

Liina Randmann on TalTechi ärikorralduse instituudi lektor. Ta on põhjalikult uurinud organisatsioonikäitumist, sh töösooritust mõjutavaid tegureid, töötajate heaolu ning inimese ja organisatsiooni sobivust. Oma doktoritöös uuris ta töötaja psühholoogiliste lepete kujunemist mõjutavaid tegureid. Liina sõnul on muutunud nii värbamispraktikad kui ka -teooriad, kuna töötajate positsioon tööturul on oluliselt muutunud. Töötajatel ei ole kunagi varem olnud nii palju õigusi ja vabadusi kui praegu.

 


Karena Kurvits

Karena Kurvitsat asendas konverentsil Selliti tegevjuht Tarmo Tamm. Selliti aktiivmüügimeeskonnaga on kokku puutunud enamik Eesti inimestest. Nimelt teeb Sellit Eesti kaubanduskeskustes Elisa lipu all üle 12 000 tooteesitluse aastas. Nende 25-liikmeline müügitiim koosneb särasilmsetest, ambitsioonikatest ja aktiivsetest noortest inimestest, kes ei karda rasket tööd, pikki töötunde ega iseseisvat töövälist enesearendamist. Kuidas on Sellitil õnnestunud selline müügitiim komplekteerida, sellest Tarmo Tamm rääkiski.

 


Andreas Unt

Andreas Unt on tööandja turundus- ja värbamisagentuuri Brandem videoturundaja. Varem tegeles Andreas tavaturunduse videote loomisega. Ent mõnda aega tagasi sai ta aru, et valdkond, mis vajab Eestis arendamist, on just tööandja video. Nii otsustaski Andreas saada Eesti esimeseks ja seni ainsaks tööandja videotele spetsialiseerunud videoturundajaks. Andreas on olemuselt turundus- ja müügiinimene – ta vaatab läbi kaamerasilma nagu turundaja. Brandemis aitab Andreas klientidel luua tööandja videoid, mis jäävad kandidaatidele silma ja aitavad seeläbi saavutada ettevõtte värbamiseesmärke.

 


 

Lisainfo ja ettekannete tellimine

Laura Arro
Palgainfo Agentuuri assistent
Mob: 5688 5066
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.